Index Vakbarát Hírportál

Negyven évnél idősebb magyar nőknek indult modellügynökség

2019. április 12., péntek 14:01

Jó lenne minél több 40 felettit látni reklámokban, tévében, újságokban, és ideje lenne észrevenni, hogy mennyire értékes ez a korosztály, mi azon fogunk dolgozni, hogy előtérbe hozzuk az úgynevezett láthatatlan generációt.

Ezzel magyarázza a most induló, 40 évesnél idősebb nőket foglalkoztató modellügynökség vezetője, Ilkaházi Júlia, miért indította el a SilverChic Model Agency-t. Hozzáteszi: külföldön már több ilyen ügynökség indult. Ezzel a témával nemrég az Index is hosszú cikkben foglalkozott.

Az ügynökség egyrészt tapasztalattal rendelkező modelleket is keres, másrészt modelltanfolyamot indít, harmadrészt pedig közvetítő szerepet vállal cégek, reklámügynökségek felé.

Az öregedés mint természetes folyamat egyre fontosabb szerepet tölt be a médiában, egyre inkább előtérbe kerül az újságok hasábjain, és az emberek egyre nyíltabban beszélnek erről a sokáig tabu témáról. Mindenki megöregszik egyszer, ha nem hal meg, és a tagadás helyett az öregedés szépségére és előnyeire érdemes felhívni a figyelmet. Nincs ez másképp a modell szakmában sem

- olvasható a közleményben. Hozzáteszik: szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy "a 40 feletti korosztály is létezik - és amúgy köszöni, jól van -, de valamiért mégsem látjuk őket reklámokban, pedig számos szolgáltatást vagy terméket hitelesebben tudnának reklámozni, mint fiatalabb pályatársaik".

Legutóbb az keltett hatalmas feltűnést Magyarországon, amikor egy magyar fotós a saját nagymamáját kérte meg, hogy legyen egy pár fotó erejéig a kabátmodellje: az erről szóló blogbejegyzést 26 ezren lájkolták, de még az Index erről szóló Mindeközben-posztját is csaknem ötezren kedvelték.

Az egyik legismertebb idős modell egyébként a 70 éves Maye Musk, a Tesla-vezér Elon Musk édesanyja, aki hamarosan Magyarországra is látogat.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok