Index Vakbarát Hírportál

Nem oszlik fel az ExperiDance, csak az előadások szünetelnek

2019. április 18., csütörtök 08:32 | aznap frissítve

19 év közös munka után feloszlik az ExperiDance Production, írja a Táncélet. A cikk szerint "a társulat működésével kapcsolatban már korábban is a vezetők belső konfliktusáról lehetett hallani, a megszüntetésről valószínűleg személyes konfliktusuk és az elmaradó kulturális tao-pénzek miatt döntöttek".

Az ExperiDance honlapja szerint az április 17-i Nagyidai cigányok az utolsó előadás a RAM Colosseumban, ahol a legtöbbször léptek fel, ezután pedig minden előadás elmarad technikai okok miatt. A már megvásárolt jegyek árát visszatérítik. Az online vásárolt jegyek árát legkésőbb 30 banki napon belül az InterTicket Kft. (jegy.hu) visszautalja, a személyesen vásárolt jegyek árát készpénzben pedig a RaM Colosseum jegypénztárában, illetve az Allee-ban található jegyértékesítési ponton van lehetőség visszaváltani.

A társulatot Román Sándor alapította 2000-ben, producere Vona Tibor volt. A társulat és a tao-pénzek viszonyáról ebben a cikkben írtunk hosszabban. Csak 2016-ban például 1,5 milliárd forint tao-támogatást ítéltek meg a Rivalda Stúdió Művészeti Iroda Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, ami az ExperiDance-t működtette. 

Friss: A társulat menedzsmentje a cikk megjelenése után kiadott egy közleményt, amelyet változtatás nélkül közlünk: 

A Corn&Soda weboldalán tegnap, 2019. április 17-én este megjelent, Rátkai Zsófia által jegyzett cikkben megjelenteket EGYÉRTELMŰEN ÉS HATÁROZOTTAN CÁFOLNI KÍVÁNJUK, és határozottan visszautasítjuk azt az újságírói felületességből eredő, életműveket, brand-eket romboló és bomlasztó magatartást, amely egy negatív médialavinát indított meg az ExperiDance immár 19 éves formációja körül, úgy, hogy a benne írottaknak megfelelő tartalmú nyilatkozatot egyik tulajdonos sem adott a sajtó részére!

Megjelent cikk vonatkozásában ezúton nyilatkozunk az alábbiakról:

Rovatok