Index Vakbarát Hírportál

Mindenki a Bosszúállókra vár, gyenge húsvéthétvégét zártak az amerikai mozik

2019. április 22., hétfő 19:30

 Az észak-amerikai mozik mindössze 112 millió dollár összértékben adtak el jegyet húsvéthétvégén, ami a leggyengébb eredmény 2005 óta, számolt be az MTI. A legjobban A gyászoló asszony átka című természetfeletti horror szerepelt, amelyre a várakozásokat felülmúlva 26,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az egyesült államokbeli és kanadai filmszínházakban. A mindössze 9 millió dollárból forgatott produkció globálisan 56,5 millió dollárt hozott első hétvégéjén, újabb jeleként annak, hogy a műfaj egyre megbízhatóbb nézőcsalogató.

A hétvége többi premierfilmje közül a Breakthrough című, vallásos közönségnek szánt filmdráma 11 millió dollárt hozott, míg a Penguins című dokumentumfilm a vártnál kisebb bevétellel, 2,3 millió dollárral nyitott.

A Shazam! című szuperhősfilm, amely két héten át vezette a toplistát, a második helyre szorult vissza 17,34 millió dollárra becsült bevétellel. Negyedik helyen a Marvel Kapitány végzett 9 millió dolláros bevétellel, ötödik a Little című komédia lett, 8 millióval.

A szokatlanul gyenge húsvéthétvége valószínűleg azzal magyarázható, hogy a nagy stúdiók vonakodtak piacra dobni költséges produkciókat egy héttel a várva várt Bosszúállók: Végjáték premierje előtt. A Marvel-birodalom legújabb szuperhősfilmjétől számos rekord megdőlését várják Észak-Amerikában.

Rovatok