Index Vakbarát Hírportál

Alföldi Róbert fotóval reagált a fideszes Boldog István kólabojkottjára

2019. augusztus 5., hétfő 09:59

Alföldi Róbert hétfő reggel egy magát kólázás közben megörökítő fényképpel üzent Boldog Istvánnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének, aki vasárnap bejelentette: elhatárolódik a Coca-Cola plakátkampányától, és addig nem hajlandó a termékeiket fogyasztani, amíg el nem tüntetik a szerinte provokatív plakátokat az egész országból.

"Én ugyan nem sok colát iszom mostanában, sem ilyet, sem olyat, de a szerelem, az szerelem! Petíció ide vagy oda. És elég jó plakátok!" – írja Alföldi Róbert a poszt alatti szövegben, egyértelműen Boldog István nyilatkozatára reflektálva. Aztán a bejegyzés végén viccesen kikacsint egy "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!"-kal.

A hétvégén az Index is megírta, hogy homofób felháborodás tört ki, miután az azonos neműek közti szerelem elfogadását hirdető reklámok jelentek meg a budapesti metróban. Ezek kapcsán a Pesti Srácok arról írt, hogy "már Budapestet ostromolja a homoszexuális lobbi", majd egy online petíció is megjelent, amely a hirdető bojkottjára szólít fel, illetve segítséget kér a plakátok eltávolításához.

A BKV közben csak a kezét mosta: közleményükben azzal védekeztek, hogy a reklámfelületek hasznosításáért nem ők felelnek, hanem az erre szerződött külső partnereik. A közleményből az sem derült ki, hogy a cég problémásnak tartja-e ezeket a hirdetéseket a felületein vagy bárhol máshol, esetleg nem.

Hétfő délelőtt a Coca-Cola közleményben reagált az ügyre: "Hiszünk abban, hogy mind a hetero-, mind a homoszexuálisoknak joga van azt a személyt és úgy szeretni, ahogy nekik a legjobb. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt elveket, így az emberek egyenlőségébe vetett hitünket."

Rovatok