Index Vakbarát Hírportál

Párakapukkal és vízosztással készül a Sziget a brutális hőségre

2019. augusztus 9., péntek 16:03 | aznap frissítve

Hétvégén és a következő hét elején brutális meleg várható Budapesten, szombaton napközben 31-35 fok várható, és a tisztifőorvos erre a napra éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki, vasárnap pedig 29-35 fok lesz. A hőség hétfőn tetőzik, ezen a napon a hőmérséklet 36-37 fok körül alakulhat.

A Sziget is igyekszik felkészülni a kihívásra, mivel a tömeg és a por miatt a fesztiválon az átlagosnál is nehezebb lesz elviselni a nagy meleget.

„A bejáratnál, a K-hídnál hosszú évek óta működnek párakapuk, és ezekből többet felállítottunk a nagyobb befogadóképességű helyszíneken, színpadoknál is. A nagyszínpad előtti téren idén páraágyúk működnek az első nap óta” – nyilatkozta a fesztivál sajtófőnöke, Vető Viktória.

További intézkedésként a hőségnapokon feloldják azt a szabályt, ami korlátozza az ivóvíz bevitelét a fesztivál területére, most az ásványvizet nagyobb mennyiségben is magukkal vihetik a szigetezők. A Sziget járőrcsapatai igény szerint egész nap ballonos vizet osztanak.

„A nagy forgalmú utakon fix vízosztó pontok létesülnek, ezek mellett mobil vízosztók tevékenykednek. A fesztiválozókat elsősegélynyújtó csapat is figyeli, felkeltik azokat, akik a tűző napon alszanak, és beküldik hűs helyszínekre őket” – sorolta a tervezett intézkedéseket a sajtófőnök.

Rovatok