Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolják Placido Domingót

2019. augusztus 13., kedd 12:47

A 78 éves világhírű tenor a mai napig telt házas koncerteket ad világszerte, és jelentős hatalma van a komolyzenei világban, mivel több társulatban vezető szerepe volt. A népszerűsége töretlen, legalábbis a felszínen. A kulisszák mögött azonban más a helyzet, legalábbis erre a megállapításra jutott az Associated Press vizsgálata.

Az AP szerint Domingót nyolc énekesnő és egy táncosnő vádolta meg szexuális zaklatással. Akadt, aki azt állította, hogy Domingo konkrét ajánlatot tett neki, és amikor visszautasította a közeledést, a tenor megbüntette. Az egyik vádló szerint Domingo belenyúlt a szoknyájába, másik három azt állítja, erőszakkal csókolózott velük, egyikükkel egy öltözőben, másikukkal egy hotelszobában, a harmadikkal egy munkaebéden.

Egy munkaebédben semmi kivetnivaló nincs. Az, hogy valaki végig a kezedet fogja, fura, az, hogy a térdedet markolássza az asztal alatt, még furább. Mindig hozzám ért, és állandóan csókolgatott

- fogalmazott egyikük.

Más kollégái azt mondták, kifejezetten kellemetlenül érezték magukat amikor látták, milyen gátlástalanul igyekszik meghódítani a fiatalabb munkatársnőket. Hét nő állítása szerint a karrierjük derékba tört, miután nemet mondtak Domingónak, ugyanis beígért szerepek tűntek el egyik napról a másikra.

Az AP beszélt hat olyan nővel, akik azt mondták, kellemetlenül érintette őket Domingo nyomulása, és beszéltek csaknem három tucat olyan énekessel, táncossal, zenésszel vagy háttérmunkással, akik megerősítették, hogy látták, amint Domingo szexuális indíttatásból, helytelenül viselkedik fiatalabb nőkkel.

Domingo a vádakra azzal reagált, hogy akad köztük legalább harminc évvel korábbra tehető is, de mindegyikről az a véleménye, hogy pontatlan, hiányos, konkrétumoktól mentes és zavaros.

Ettől még fájdalmas azzal szembesülni, hogy a viselkedésemmel bárkit is kényelmetlen helyzetbe hoztam, vagy felzaklattam, mindegy, mikor történtek az események, és függetlenül  a szándékaimtól. Én őszintén azt hittem, hogy a közeledésemet szívesen fogadják, és ami történik, az mindkét fél részéről jóváhagyást kapott. Tisztában vagyok azzal, hogy az elmúlt ötven évben sok minden megváltozott, de nekünk akkor és most is a legmagasabb elvárásoknak kell megfelelnünk.

Rovatok