Index Vakbarát Hírportál

A midwayi csata, ahogy A függetlenség napja rendezője látja

2019. szeptember 13., péntek 10:54

Hamarosan mozikba kerül Roland Emmerich Midway című filmje, ami - ahogyan a címből sejteni lehet - a második világháború egyik döntő csatájáról szól, és amiben többek között Patrick Wilson, Luke Evans, Aaron Eckhart, Nick Jonas, Mandy Moore, Dennis Quaid és Woody Harrelson is feltűnik majd. 

A film a napokban kapott egy új, majdnem két és fél perces előzetest, és Roland Emmerich le sem tagadhatná, hogy ő ült a rendezői székben. 

A film magyarországi bemutatója 2019. november 7-én lesz, vagyis egy nappal az amerikai premier előtt. A Midway készítői vélhetően nem véletlenül választották ezt az időpontot, hiszen pár nappal később ünneplik az Egyesült Államokban a veteránok napját. 

Másfél hónappal a Midway után pedig egy másik világháborús film kerül a mozikba. Sam Mendes 1917 című filmje az I. világháború alatt játszódik, és két fiatal katonáról szól majd, akiknek egy szinte kivitelezhetetlen küldetést kell teljesíteniük. Sajnos arról egyelőre nem találtunk információt, hogy Magyarországon mikor debütál.

Rovatok