Index Vakbarát Hírportál

Epstein pedofil ügyeiről korábban is tudott egy újságíró, de nem hagyták, hogy előálljon vele

2019. november 5., kedd 21:18 | aznap frissítve

Kiszivárgott egy felvétel, amin az ABC amerikai tévécsatorna bemondója arról beszél, hogy a szerkesztői nem engedték neki, hogy Jeffrey Epstein pedofil ügyeit feltárja. Állítása szerint az egyik áldozat hajlandó interjút is adni, de a felvétel elkészülése után András hercegnek, II. Erzsébet fiának a nyomására el kellett engednie a sztorit, írja a BBC. (Az állítólagos áldozat, egy akkor tizenéves lány a herceget vádolta meg azzal, hogy szexuális kapcsolatot létesített vele Epstein közvetítésével.)

„A palota megtudta, és milliónyi különböző módon megfenyegetett minket” – mondta Amy Robach, az ABC bemondója, aki saját állítása szerint már három évvel az Epstein-botrány kirobbanását megelőzően tudott a milliárdos ügyeiről.

Ebben a videóban a tévés bemondó arról is beszélt, hogy a forrásának köszönhetően fotókat is be tudott volna mutatni, amelyek alapján megalapozottan vádolható volt Epstein a pedofil ügyekkel. Robach arról is beszél a videóban, hogy "Clinton is megvolt", amivel feltehetően arra utal, hogy a demokrata elnökjelölt és a pedofil ügybe keveredett milliárdos közötti kapcsolatokat is be tudta volna mutatni.

A felvétellel a Project Veritas nevű civil szervezet állt elő, aminek a saját állítása szerint az a célja, hogy a főáramú média liberális elfogultságát leleplezze. Epsteinnek kiváló kapcsolatai voltak befolyásos liberális politikusokkal, például Bill Clinton demokrata elnökkel, de republikánusokkal is barátkozott, Donald Trump egyszer úgy nyilatkozott róla, hogy "elképesztő fickó", akivel "remekül lehet szórakozni", hozzátéve, hogy "szereti a szép nőket, főként a fiatalabbakat".

Jeffrey Epstein milliárdos befektető 35 nappal a letartóztatása után halt meg a New York-i cellájában, valószínűleg öngyilkosság történt.

Rovatok