Index Vakbarát Hírportál

Könyv lett a buszmegállókban olvasható novellákból

2019. november 21., csütörtök 15:37

Álljon meg egy novellára! címmel könyvben is olvashatjuk azokat a novellákat, köztük az Index szerzőjének, Haász Jánosnak két írását, amelyet eddig a buszmegállókban láthattunk. A JCDecaux reklámügynökség által szervezett novellapályázatra az elmúlt három évben összesen 10 800 novella érkezett. Ebből minden évben 20 írás került ki győztesen, ezeket olvashattuk a buszra várva a megállókban. Ebből a 60 novellából áll a csütörtökön bemutatott kötet.

A könyv bemutatóján a közönségdíjas alkotásokat a József Attila-díjas Grecsó Krisztián - az Index-tárcák egyik szerzője - olvasta fel. "Három év jól mutatja, hamar hagyomány lesz belőle, az író emberek és az olvasók egyaránt várják, szeretik, számítanak rá" - mondta a novellapályázatról.

A könyvmegjelenés támogatója, a Líra Könyv Zrt. és Athenaeum Kiadó képviseletében Szabó Tibor Benjámin hozzátette, hogy a kezdeményezés újraértelmezi az utasvárók funkcióját, és nemcsak szórakoztatóbbá teszi a várakozás perceit, hanem olyan, csak az írók segítségével megközelíthető üzeneteket, meglátásokat, hangulatokat, élményeket ad az utazóközönség számára, amelyek kinyitják és átszínezik a hétköznapokat. 

Rovatok