Index Vakbarát Hírportál

Végre sikerült eltalálni az év legjobb filmjeit

2020. február 8., szombat 10:04

A Kultrovat Podcast létezése már teljesen összefonódik az Oscar-díjjal, a 2016-os első adást is az akkori jelöltekről készítettük, ezt pedig évente megismételtük (2017, 2018, 2019). Nincs ez másképpen 2020-ban is, amikor megint leültünk hárman, hogy kivesézzük a jelölteket, az esélyeket, a potenciális nyerteseket és a lehetséges veszteseket.

2019 volt az az év, amikor két veterán rendező élete egyik legjobb munkáját tette le az asztalra, amikor Dél-Korea beküzdötte magát a legjobb filmek versenyébe, amikor visszatért Joe Pesci és Renée Zellweger, és amikor az Akadémia tagjai a vérfrissítés, megnövelt létszám és elkötelezettség ellenére sem voltak képesek különösebben progresszívek lenni. Ennek ellenére azt mondjuk, hogy az előző évekkel ellentétben az Oscaron tényleg sikerült megtalálni az év legjobb filmjeit. Habár abban nem teljesen értettünkk egyet, hogy egész pontosan melyikek is azok.

A podcastban a főbb kategóriákat vesézzük ki, méghozzá eléggé spoileresen, szóval ha valaki nem szeretné megtudni mondjuk Az ír, a Volt egyszer egy… Hollywood, vagy a Kisasszonyok befejezéseit, akkor ne kattintson. Aki viszont már látta ezeket a filmeket, tegye bátran.

Itt vannak a kategóriák, félkövérrel jelöltük azokat, akik szerintünk nyerni fognak, de nem feltétlenül azért, mert tényleg azok is a legjobbak. Az érveinket fentebb tudjátok meghallgatni.

LEGJOBB FILM

LEGJOBB FÉRFI SZÍNÉSZ

LEGJOBB NŐI SZÍNÉSZ

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ

LEGJOBB RENDEZÉS

LEGJOBB ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV

LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV

Rovatok