Index Vakbarát Hírportál

A kibersztálinizmus ellen lázad a Pesti Srácok, miután törölték az újabb Youtube-csatornáját

2020. február 15., szombat 12:28 | négy éve frissítve

A hét elején történt, hogy miután a Pesti Srácok ugyan nem listázottra állítva, de feltöltött egy részletet egy pedofil pornóból Youtube-ra, törölték a fiókját a videómegosztón. Ezután új fiókot hoztak létre, viszont a Youtube ezt gyakorlatilag azonnal törölte, úgyhogy Huth Gergely főszerkesztő megelégelte a dolgot, és elment a Hír Tv-be, hogy barátságos környezetben elmondja, megvív a világ egyik legnagyobb techcégével.

Huth a Hír Tv esti műsorában vázolta a küzdelem stratégiai lépéseit - írja a 444. Eszerint egyrészt perre mennének a céggel, be akarják bizonyítani, hogy a Google magyar szolgáltató, mivel van magyarországi irodája.

Másrészt tüntetést szerveznek a Google budapesti irodája elé, aminek az lesz a mottója, hogy "lázadás a kibersztálinizmus ellen".

Huth attól tart, hogy az óriási techcégek annyira elnyomják a hozzá hasonló tartalomelőállítókat, hogy az lesz a dolog vége, hogy eltűnnek ezekről a platformokról.

A lenti videóban kb. hét perctől hallható az a rész, amikor egy ember a tévében valóban kimondja azt a szót, hogy kibersztálinizmus.

Frissítés: Röviden közöljük a Youtube hivatalos állásfoglalását az ügyben.

„A YouTube zéró toleranciát gyakorol minden olyan tartalommal szemben, amely a gyermekeket szexuálisan kizsákmányolja vagy kihasználja. Egyértelmű irányelveink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, minél gyorsabban eltávolítjuk azokat, valamint jelentjük a hatóságoknak, a kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük.

A közösségi Irányelveink ismertetik, milyen tartalmakat engedélyezünk – illetve nem engedélyezünk – a YouTube-on. A megszüntetésekkel kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse át ezt a Help Center cikket, amely felhívja a figyelmet arra is, amennyiben egy csatorna megszűnt, előfordulhat, hogy a megszüntetett csatorna felhasználója nem birtokolhat, indíthat vagy férhet hozzá másik YouTube-csatornához sem. A korlátozások kikerülésére másik csatorna használata sem engedélyezett a YouTube-on.”

Rovatok