Index Vakbarát Hírportál

Budapesten is át kell szervezni egy koncertet a koronavírus miatt

2020. február 25., kedd 11:23

A komolyzene igazi sztárja, az olasz Alberto Nosé koncertje nyitotta volna meg a Chopin Fesztivált Budapesten, az Óbudai Társaskörben, de a koncerten Nosé helyett másnak kell fellépnie a koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt – tudta meg az Index.

Megkerestük a március 1-jei koncert és a Chopin Fesztivál szervezője, a Ferenczy György Alapítvány vezetőjét, Havasiné Darska Izabellát, aki a koronavírus esetleges hatását firtató kérdésünkre azt felelte:

Sajnos a járvány érinti koncertet is. Alberto nem messze lakik attól a helytől, ahol a halálesetek is előfordultak. Utazási, közlekedési korlatozások léptek életbe, és ez még fokozódhat. Meg egyébként is: ha nálunk még nincs vírus, ne tegyünk semmit annak érdekében, hogy megjelenjen.

A szervező hozzátette: „már elkezdte a harcot” a hasonló minőségű helyettesítésért, de még nincs végleges információja a fellépő személyéről.

A Verona környékén született zongorista, Alberto Nosé már 11 évesen első díjat nyert a salzburgi ifjúsági Mozart-versenyen, 21 évesen pedig már a felnőttek között kapott első díjat egy párizsi versenyen, később pedig megnyert helsinki, londoni és tromsøi versenyeket is. Pályája során lépett már fel a Wigmore Hallban, a Carnegie Hallban, a salzburgi Mozarteumben vagy a tokiói Suntory Hallban, és olyan zenekarokkal játszott, mint a London Philharmonic, az English Chamber Orchestra, az Orchestre Philharmonique de Radio France vagy a New Japan Philharmonic.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok