Index Vakbarát Hírportál

Plácido Domingo elnézést kért a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg

2020. február 25., kedd 14:01

A világhírű tenorénekest először nyolc énekesnő és egy táncosnő vádolta meg szexuális zaklatással, majd további tizenegy nő csatlakozott hozzájuk. Domingo szóvivője akkoriban tagadta a vádakat, szerinte egy etikátlan lejáratókampány zajlott az énekes ellen, a híresség pedig azt nyilatkozta, azt hitte, hogy a közeledését szívesen fogadják, hogy kölcsönös volt az érdeklődés, és nehéz szembesülni azzal, hogy másokat kényelmetlen helyzetbe hozott.   

Plácido Domingo most egy újabb közleményt adott ki, és ezúttal elnézést kért: 

Az elmúlt hosszú hónapok alatt töprengtem a vádakon, melyeket több kolléganőm felhozott ellenem. Szeretném, ha tudnák, nagyon sajnálom, hogy fájdalmat okoztam nekik, és vállalom a felelősséget a tetteimért

– írja az énekes. Hozzátette, voltak nők, akik azért nem mertek őszintén beszélni a történtekről, mert féltek attól, hogy a karrierjük bánja majd. Neki természetesen esze ágában sem volt ilyen módon elhallgattatni őket. Hangsúlyozta, elkötelezett amellett, hogy pozitív változás menjen végbe az opera világában, és senkinek se legyen ilyen tapasztalata. 

A botrány kirobbanása után azonnali hatállyal távozott a New York-i Metropolitan Operából, majd otthagyta a Los Angeles-i Operát is,  2019. novemberében pedig bejelentette, nem vesz részt egy, a 2020-as olimpiát népszerűsítő rendezvényen.

(MTI/AP)

Rovatok