Index Vakbarát Hírportál

Elmarad a cannes-i filmfesztivál

2020. március 19., csütörtök 20:49

Elmarad a május 12-23. közé tervezett cannes-i filmfesztivál a koronavírus miatt, írják közleményükben. Ez a fesztivál 73 éves történetében először történik meg.

Mint írják, a járvány árnyékában együtt éreznek az áldozatokkal és hozzátartozóikkal, így egyelőre nem tartják meg a fesztivált. Hozzáteszik, hogy többféle megoldást vizsgálnak, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy nem végleg marad el a filmfesztivál, csupán eltolódik, június-július környékére. Amint az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, pontosabb információkat fognak közölni.

A szervezők pár napja még cáfolták, hogy a Franciaországot egyébként erősen sújtó járvány miatt elmaradna a fesztivál. Akkor hangsúlyozták, hogy kivárják a korlátozások hatását, egy hónapig még nem hoznak döntést a rendezvényről.

Nem ez az egyetlen filmfesztivál, ami elmarad a koronavírus-járvány miatt. Korábban a március 13–22. közötti amerikai  SXSW fesztiválról, és az április 15–26. közötti Tribeca Filmfesztiválról is bejelentették, hogy idén nem tudják őket megtartani.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok