Index Vakbarát Hírportál

Új könyvvel folytatódik az Alkonyat-sorozat

2020. május 4., hétfő 16:58

Tizenkét évvel azután, hogy kiszivárogtak részletek a kéziratból, Stephenie Meyer bejelentette, hogy befejezi és kiadja a Midnight Sun című regényét, ami az Alkonyat-sorozat történéseinek folytatása lesz, a férfi főszereplő, Edward Cullen szemszögéből.

Meyer a hírt a honlapján jelentette be, amely a nagy érdeklődéstől megadta magát.

A Midnight Sun (Éjféli nap) augusztus 4-én jeleni meg, Meyer saját bevallása szerint Hádész és Perszephoné mítoszát használta fel az íráshoz.

Egy nagyszabású regény lesz a halhatatlan szerelem mély élvezeteiről és pusztító következményeiről

– mondta az írónő.

A négy könyvből álló Alkonyat-sorozat óriási siker volt, a sztorija egy tinédzserlányról, Bella Swanról szól, aki megadja magát a több száz éves, de fiatal felnőttnek kinéző vámpírnak, Edward Cullennek. A Midnight Sun az ő szemszögéből fogja elmondani a történetet.

A regény kézirata 2008-ban feltűnt az interneten, Meyer pedig ugyan legálisan egy részletet elérhetővé tette, de az írással felhagyott. A Midnight Sunt írói gyakorlatként kezdte folytatni.

Meyer 2013-ban azt nyilatkozta, hogy nem akar az Alkonyat világához soha visszatérni, maximum arra a pár bekezdésre, amiben majd a blogján leírja, hogy melyik karakter hogyan halt meg. Az Alkonyat-könyvekből 100 millió példánynál is többet adtak el, a filmadaptációk 3,3 milliárd dollárt termeltek a világon. A szürke ötven árnyalata című regények is az Alkonyatból nőtték ki magukat, EL James eredetileg a vámpírregény megfordított, átírt rajongói változataként írta a könyvet.

(Guardian)

Rovatok