Index Vakbarát Hírportál

Fiatal lányokat használt ki és zaklatott verbálisan az ismert brit képregényíró

2020. június 19., péntek 09:24

Június 16-án Katie West írónő azzal vádolta meg a Twitteren az egyik legismertebb brit képregényírót, Warren Ellist, hogy a férfi szexuális tartalmú üzenetekkel zaklatta és meztelen fotókat kért tőle. West később törölte ezt a posztot, de kitett egy újabb bejegyzést, amelyben kijelentette: azért írta a korábbiakat, hogy megóvja a fiatal lányokat attól, hogy a férfiak kihasználják őket. Azóta pedig egyre többen álltak elő saját történetükkel a netflixes Castlevania sorozat írójáról, és West állítása szerint őt több mint 35 nő kereste meg azzal, hogy szeretne mesélni Ellisről.

Az egyik nő, aki vállalta a nyilvánosságot, az a Meredith Yayanos, akiről állítólag Ellis a John Cassaday-vel közös Planetary sorozat Melanctha című karakterét mintázta. A nő szerint Ellis nagyon kedves, nagyvonalú és szerethető is tud lenni, de pár éve megszakított vele minden kapcsolatot, és ennek oka van, a férfinak ugyanis van egy sötét oldala, és előszeretettel használja ki a fiatal, sebezhető nőket. Hozzátette, más nők is meséltek neki arról, hogy bánt velük Ellis, és a mai napig rémálmai vannak emiatt.

Jayne Holmes fotós is megerősítette Katie West történetét, állítása szerint több száz fotót és levelet mentett el bizonyítékképpen az évek során. Egy Denver Primrose nevű felhasználó is megőrizte azokat az e-maileket, amiket a képregényíróval váltottak, és amik jól mutatják, hogyan változott meg a baráti beszélgetések hangvétele.

Zoetica Ebb orosz származású művész szintén a Twitteren írt arról, hogy igen, neki is hasonló rossz tapasztalatai vannak. De ő is hozzátette, hogy Ellis nagyon sok jót is tett, és alapvetően ez most nem róla szól, hanem arról, hogy rendszerszinten kellene változtatni a dolgokon. Harris O'Malley, vagyis Dr. Nerdlove pedig egy hosszú posztban értekezett arról, hogy néha a hőseinkről kiderülnek, hogy szörnyetegek.

Ellis egy Twitter-posztban reagált az őt ért vádakra. Állítása szerint soha nem úgy tekintett magára, mint híres, hatalommal rendelkező alkotóra, és nem gondolta, hogy mások ilyennek látják, így nem tűnt fel neki korábban az sem, hogy nem egyenlő félként kezelné munkatársait, vagy kihasználná a pozíciójából adódó helyzetét, de elismeri, hogy hibázott. Hozzátette, ha voltak is rossz döntései, és mondott is olyan dolgokat, amiket nem kellett volna, esze ágában sem volt szándékosan manipulálni senkit, és soha nem erőszakoskodott senkivel.

Ellis állítja, szégyelli, hogy nem volt tudatában annak, hogyan viselkedett, ezért vállalja a felelősséget, és elnézést kért mindenkitől, akit megbántott cselekedeteivel. Megemlíti azt is, mindig próbálta támogatni a nőket, mind emberileg, mind szakmailag, de igen, akaratán kívül többeket is megbántott.

Vétkeztem, és vállalom a felelősséget hibáimért

– ismétli. Egyúttal elnézést kért a barátaitól és a kollégáitól, amiért ilyen kellemetlen helyzetbe hozta őket, és reméli, hogy rájuk nézve nem lesznek negatív következményei a történteknek, és azt is, hogy idővel majd visszaszerzi az emberek bizalmát. A posztban nem nevezi meg az őt megvádló nőket, vagy reagál a konkrét állításaikra, de azt írja, mindezt az ő érdekükben teszi. 

Rovatok