Index Vakbarát Hírportál

Szülővárosában felügyel színházi workshopot Eszenyi Enikő

2020. augusztus 14., péntek 12:23

Több hónapja nem mutatkozott nyilvánosan, szerda este azonban egy színházi programsorozat vendégeként tűnt fel Eszenyi Enikő, a Vígszínház márciusban lemondott, visszaélési vádakba belebukott igazgatója szülővárosában, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren.

A Blikk információi szerint Eszenyi a napokban újra színjátszással foglalkozik, miután elvállalta egy színházi workshop szakmai felügyeletét Csengeren. A szerdán kezdődött programsorozat első állomása egy kerekasztal-beszélgetés volt, amelyre Eszenyi a lap beszámolója szerint jókedvűen, mosolyogva érkezett, "mintha nyoma sem lenne rajta az elmúlt hónapok feszültségének".

Bár a lap szerette volna interjúra bírni, a Blikk cikke szerint Eszenyi villámgyorsan hárított:

Szép jó estét! Most nem tudunk beszélni – közölte Enikő, aki két ujjával a győzelem egyezményes jelét mutatva pózolt egyet kameránknak, majd eltűnt helyi rajongótábora gyűrűjében.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, az év első felében több tucat színész és színházi alkalmazott vádolta verbális erőszakkal és hatalmi visszaéléssel Eszenyi Enikőt, aki az intézményvezetési módszerét ért vádak miatt – amelyeket egyébként tagadott – márciusban nemcsak lemondott, hanem a színház további vezetésére benyújtott pályázatát is visszavonta.

"Én nem vagyok félelmetes. Aki azért ment el a színházból, mert nem értett egyet a vezetői módszeremmel, az meghozta ezt a döntést, most mégis összeférhetetlennek nevez a nyilvánosság előtt. (...) Amikor azt mondják, én vagyok erőszakos, figyelmen kívül hagyják, hogy most ők erőszakosak. Ezt szomorúnak tartom" – nyilatkozta utoljára az Indexnek Eszenyi Enikő.

Júliusi interjúnkban Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója elmondta: Eszenyi színészként nem lép többet a Víg színpadára, de korábbi rendezései felújító próbáira visszajöhet az intézménybe, még ha ez sokakat fel is háborít. "Bonyolult helyzet" – mondta a Vígszínház ügyéről.

Rovatok