Index Vakbarát Hírportál

Könyvírásra adta a fejét Quentin Tarantino

2020. november 18., szerda 12:54

Két könyvre szóló szerződést kötött Quentin Tarantino filmrendező a Harper kiadóval. Elsőként jövő nyáron a Volt egyszer egy Hollywood című filmjének könyvváltozatát adják majd ki.

Tarantino, aki rajong a régi ponyvákért, ezt a könyvét is puha fedeles kiadásban akarja megjelentetni. A rendező kiadója azt ígéri, hogy a könyvváltozat „friss és játékos” lesz, és meglepetéseket is kínál majd a filmhez képest.

A Volt egyszer egy Hollywoodot 2019-ben mutatták be. Az 1969-ben Los Angelesben, a Charles Manson-gyilkosságok idején játszódó filmben Leonardo DiCaprio kiöregedett hollywoodi színészt alakított, Brad Pitt pedig a dublőrét játszotta. A produkciót tíz Oscar-díjra jelölték, és két trófeát el is nyert.

Tarantino másik könyve Cinema Speculation címmel egy nem fikciós mű lesz, amelyben a Harper szerint a szerző alámerül a hetvenes évek filmjeiben. Az esszéket, filmismertetéseket, személyes véleményeket megfogalmazó kötet megjelenésének dátumát azonban még nem tűzték ki.

Az utóbbi években több híres rendező írt regényt, köztük Brian De Palma, David Cronenberg és Guillermo del Toro, Michael Mann pedig Szemtől szemben című híres krimijének előzményén dolgozik.

Rovatok