Index Vakbarát Hírportál

A TRIP Hajó is online színházra vált

2020. november 23., hétfő 19:38

A vírushelyzet miatti színházbezárások után a TRIP Hajó saját platformot hozott létre, a www.webszinhaz.com oldalon teszi elérhetővé élő és rögzített előadásait, koncertjeit, kulturális programjait.

 

A TRIP stream előadásain ugyanakkor nem egyszerűen közvetítik az előadásokat, hanem eredeti képkivágásokkal, a színház világában szokatlan kamerapozíciókkal, a helyszíni koncerthez hasonlóan rétegzett élményt visznek el a nézők otthonába. A streamelt előadások élőben mennek ugyan, megőrizve a színházi élmény jelenidejűségét, de a premier után lehetőség lesz rögzített felvételként a későbbiekben is megnézni őket.

Már ezen a héten szerdán Magács László rendező, színházi producer, a TRIP Hajó alapítója egy elfeledett orosz darabot porol le: Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról szól, feltehetőleg ez ihlette meg Rejtő Jenőt is, mégis kevesen ismerik nálunk. Magács társa a kalandban Závada Péter író, Ratkóczi Huba zeneszerző, valamint Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós színészek; utóbbi íróként és dramaturgként is részt vesz az alkotásban.

Az alkotók a műfaj tekintetében is vállaltan kísérleteznek: céljuk, hogy a szöveg és a zene elválaszthatatlan egységgé olvadjon össze egy sajátos koncertszínházi előadásban: a zenéről a játszó színészek és muzsikusok gondoskodnak, akik fel is vették az Ilfpetrov zenekar nevet.

Rovatok