Index Vakbarát Hírportál

Részletek Nagy Grófo temetéséről

2020. december 17., csütörtök 20:36

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton délelőtt helyezik örök nyugalomra a híres roma zenészt, Grófót, azaz Kozák Lászlót. A 49 éves cigány muzsikus koronavírus miatt vesztette életét. Fia, Kis Grófo közleményben adott tájékoztatást a búcsúztatással kapcsolatban.

A temetést szerettük volna zárt körben, a család, a rokonok részvételével megtartani és utolsó útjára kísérni. Úgy éreztük azonban, hogy az édesapámat övező szeretet és tisztelet okán fontos, hogy legalább a médián keresztül a tisztelői is elbúcsúzhassanak tőle

– olvasható az édesapját gyászoló Kis Grófo közleményében, amelyet Facebook-oldalán tett közzé. A sztár arról is ír, hogy édesapja temetésén arra szeretné kérni a sajtó képviselőit, hogy a családról, édesapja koporsójáról közeli képeket ne készítsenek. 

Tájékoztat arról is, hogy a sajtó munkatársai részére a ravatalnál és a sírnál egy külön, kordonnal körbevett terület áll majd rendelkezésre a szertartás teljes ideje alatt. Úgy folytatja: 

A temetésről élő közvetítést kérem, hogy ne adjanak a felületeiken, ezekhez nem járulunk hozzá, és a koporsó végső elhelyezéséről, valamint a sírról sem szeretnénk semmilyen felvételt. Számunkra az a legfontosabb, hogy minden beszámoló, cikk, tudósítás méltó legyen édesapám emlékéhez, a családomat ért hatalmas veszteséghez!

Rovatok