Index Vakbarát Hírportál

Már lehet nevezni a Friss Hús fesztivál rövidfilmes pitchfórumára

2021. január 7., csütörtök 13:22

Idén márciusban kilencedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A filmes szakmai esemény pitchfórumára január 30-ig lehet nevezni előkészületben lévő rövidfilmes projektekkel – tájékoztat róla az esemény portálja

A rendezvény szervezői arról is beszámolnak, hogy a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a magyar filmes élet egyik legnépszerűbb eseménye. A legjobb hazai és nemzetközi rövidfilmeket bemutató fesztivált hagyományosan tavasszal rendezik meg a Toldi moziban, a házigazdák bíznak benne, hogy

idén ismét márciusban, újra élőben találkozhatnak a szakma képviselői, az alkotók és a rövidfilmek rajongói, hiszen tavaly a pandémia közbeszólt.

Első lépéseként a Friss Hús meghirdeti hagyományos rövidfilmes pitchfórumát, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben lévő projektjeik, filmötleteik prezentálására és azok megvitatására.

A filmfesztivál szervezői elmondják, hogy a nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül tíz projektet mutathatnak be az alkotók (rendezők, forgatókönyvírók, producerek). 

A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely 300 ezer forintos pénzjutalommal jár.

A nevezés részletes feltételeiről a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál weblapja informál.

Rovatok