Index Vakbarát Hírportál

Négy perc szerelem Törőcsik Franciskával

2021. február 13., szombat 14:28

Törőcsik Franciska színésznő játssza a gyönyörű csellistát, aki egy Budapestet átszelő miniatűr road movie során jut el a szerelem kapujáig. A Budapesti Filharmóniai Társaság „zenefilm” sorozatának második részében Tiszai Péter kortárs zeneszerző Véletlen című művét mutatják be.

Egy sugárzó szépségű fiatal lány siet vállán csellótokkal a Duna partján, ám egy óvatlan pillanatban kicsúsznak kottái a kezében tartott mappából. Szerencsére egy szimpatikus és a lobogó hajú zenész látványától elbűvölt fiatal srác összeszedi a lapokat, és utánaered. A jól szerkesztett, szép látványvilágú, szellemes rövidfilm képei pontos ritmusban követik Tiszai Péter Véletlen című zeneművének dramaturgiai ívét.

A rövidfilm a Budapesti Filharmóniai Társaság ZeneHorizont című online sorozatának második része, mellyel a kortárs klasszikus zene népszerűsítését, szélesebb körű megismertetését célozzák meg.

A művészfilmek segítenek megérteni, megismerni korunk zeneszerzőit

– olvasható a BTF MTI-nek eljuttatott közleményében.

A BFT zenészei stúdióminőségben rögzítik az adott zeneműveket, a „zenefilmeket” pedig Tuza Norbert rendező és Szín Róbert operatőr, azaz az Ambient Pictures csapata készíti el. 

Rovatok