Index Vakbarát Hírportál

Nem tudni, milyen koncertekre lehet majd menni nyáron

2021. március 5., péntek 21:20

Akár koncerteket is lehetne már szervezni a nyárra, ha a kormány megjelölné a fokozatos nyitás dátumait, de amíg ez nem történik meg, marad továbbra is a tanácstalanság, az iparágat kételyek között hagyják –  fogalmazott a 24.hu megkeresésére Brády Márton, a Showtime alapítója.

Beszélt arról is, hogy szerinte a nyitás majd négy lépcsőben fog megtörténni, ez alapján először a kis létszámú szabadtéri rendezvényeket engedélyezik, majd a nagyobbakat, végül ugyanerre a felállásra lehet majd számítani a beltéri koncerteknél is. Azt azonban érthetetlennek nevezte, hogy a fentebbiekről nem lehet többet tudni, így a dátumokat sem. 

... a csapkodó intézkedések és a tájékoztatás hiánya miatt tervezhetetlen a nyár 

– mondta a koncertszervező a lapnak, és hozzátette, hogy azt is jó lenne tudni, hogy mikor kezdik el beoltani a zenészeket, de erről nincs információ, így tehát teljesen kiszámíthatatlan a helyzet. Kiemelte, hogy a zenészek tönkremennek mentálisan és egzisztenciálisan is, főleg, ha ez így folytatódik. Hozzátette, egyre többen úgy érzik, hogy „céltalan az egész”.

Arról is beszélt a vendéglátóhelyek kapcsán, hogy a kormány támogatásai nagyjából semmit sem érnek, és hiányolta az érdemi párbeszédet a piaci szereplők és a döntéshozók között. 

Rovatok