Index Vakbarát Hírportál

Gianni Annoni: Ez itt most nem a bohém élet

2021. április 4., vasárnap 10:46

Az Index vasárnap reggeli beszélgetős műsorának vendége ezúttal Gianni Annoni, akivel érintjük a vendéglátás témáját, szóba kerül a húsvét és Gianni jelenleg 7 hónapos kisfia, Máté. Az étterem-tulajdonos a közéleti kérdéseket sem utasította vissza: véleményt formál a Covidról, mi több, az olasz politikáról. Pozitív gondolkodása most is vele volt, rózsaszín szemüvege nem. A podcastból kiderül, hogy reálisan látja a problémákat, és tudja azt is, hogy ami most körülöttünk van, az nem a bohém élet.

A diskurzus során

Gianni a beszélgetésben kitér arra, hogy „a gasztronómiából nagyon sokan jól éltünk hosszan, de el kell fogadni, hogy most nem ezek a napok jutnak”. Ugyan nincs nyitva az üzlet, a munka attól még folyik, ahogy a pizza- és tészta-házhozszállítás is. Giannitól noha a bezárások miatt pár munkavállaló lemorzsolódott, 108 embernek a nehezített pályán is igyekszik munkát biztosítani.

Itt lesz majd jó eurót költeni

A mindennapok nála termékfejlesztéssel telnek, fejleszti cukrászkapacitásait, házitészta-készítő műhelyét, pékségét. Állítása szerint a kreatív munka tartja mentálisan rendben a nehéz időszakban. „Próbálom a füzet színes lapjait nézni, nem a fekete-fehéreket” – érzékelteti egy hasonlattal a helyzetet, majd hozzáteszi, nem a szomszédos országok megoldáscsomagjait kell adaptálni a magyar helyzetre, hiszen minden ország más és más. „A megoldást a mentalitás és az egyéni képességek mentén kell keresni” – mondta el az Indexnek. Hozzátette, ő egyet szeretne, hogy végre nyithasson, és abban bízik, április végére meglesz a lehetőségük azoknak a helyeknek erre, amelyeknek van teraszuk. Az ország szerinte jól jöhet ki a helyzetből. Budapest Európa fővárosa lehet, hiszen van egy nagy erősségünk: ez pedig a forint, „itt lesz majd jó eurót költeni, higgyétek el, csak ki kell várni!”.

Felöltjük a Milan-mezt

A Covidról azt mondja, tetszik, nem tetszik, a harmadik világháború egyik formája. Amiatt azért hálás, hogy a lelassult élet révén mind felesége várandósságát, mind az első hónapokat a maga teljességében megélhette Zitával és a jelenleg 7 hónapos Mátéval. Kisfia 10 kg, 2 foga van, mászik, csikis, „a mosolyától pedig telítődik a szívem boldogsággal”. „Rám hasonlít, ő a kis Gianni, akit a közösségi fórumokon nem mutogatunk, ez a döntés pedig a feleségemmel közös megegyezés eredménye. Amit most nagyon várok, azok az első szavak, hogy felvegyük a Milan-mezt, és végre együtt szurkolhassunk a kedvenc csapatomnak.”

A Sunday Brunch podcast  vendégei voltak még:  Spilák Klári Lábas Viki Lakatos Márk Kulcsár Edina  és Pajor Tamás  Hallgasson bele az adásokba!

Rovatok