Index Vakbarát Hírportál

Angliában buli lesz, ha eső lesz, akkor is

2021. április 8., csütörtök 15:00

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon.

Ha már Glastonbury, akkor kinek Artúr király, kinek misztikum, és sokaknak mégis zene. Persze, lehet, a zene is csupán illúzió, a lélek vonata, amely egyik dimenzióból elvisz egy másikba, de a Glastonbury Fesztivál szervezői úgy gondolták, hogy ha a járvány miatt tavaly kihagyták a lehetőséget, hogy pengessenek kicsit égi hárfák húrjain, idén, a fesztivált története során először, exkluzív, 5-6 órás közvetítéssel lehetővé teszik, hogy a zenerajongók világszerte átélhessék az angliai fesztiválélményt.

Közleményt is írtak gyorsan, amiben Emily Eavis, a fesztivál szervezője így fogalmaz:

Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül. Úgy fogjuk bemutatni a Worthy Farmot, ahogy még biztosan senki sem látta. Bízunk benne, hogy ha csupán egy éjszakára is, de egy kis Glastonbury-élményt tudunk csempészni mindenki otthonába.

A látványos show-t a Grammy-jelölt Paul Dugdale rendezi, aki korábban Ariana Grande és Taylor Swift világ körüli turnéiról forgatott a Netflixnek. A műsorszámokat meglepetésvendégek narrációi kötik majd össze, melyek különleges utazásra hívják a nézőket a Somerset-völgyben.

Amit amúgy is megkérdeznénk

Az egyedi belépési kódot és a live streamhez való csatlakozás részleteit az esemény előtt 7 nappal elküldik a jegy vásárlásához (fesztivál honlapja) használt e-mail-címre. A jegy ára nem visszatéríthető.

Egyesült Királyság és Európa, 2021. május 22. szombat, 19.00 BST / 20.00 CEST / 21.00 MSK, EEST & TRT.

Nem. A link személyre szóló, egy készüléken való lejátszásra jogosít.

Rovatok