Index Vakbarát Hírportál

Búcsúznak a Barátok, az utolsó forgatási napok egyikén jártunk

2021. április 17., szombat 17:47

Hangos kacajokkal és búcsúzkodó ölelésekkel telt a Barátok közt utolsó forgatási napja. A Mátyás király tér lakói 23 év után hamarosan kiköltöznek a nézők nappalijából. Az Index stábja betekintést nyert a kulisszák mögé, Tihanyi Tóth Csabát, Gyebnár Csekkát, Szabó Mátét, Görgényi Fruzsinát és Truckenbrod Fannit a sorozattól való elválásról és jövőbeli terveikről kérdeztük:

Búcsúznak a Barátok! - Az utolsó forgatási napok egyikén jártunk

A Barátok közt 1998 októberében kezdődött. Senki nem jósolt neki nagy jövőt, hiszen akkoriban nem voltak ehhez hasonló napi sorozatok, és ők maguk sem tudták, pontosan mibe vágnak bele. Az élet azonban rácáfolt, és a sorozat népszerűsége töretlenül szárnyalt felfelé, olyannyira, hogy 2007 szeptemberében a Barátok közt epizódonként már kétmillió feletti nézettségi adatokat tudhatott magáénak.

EZ AZT JELENTETTE, HOGY A TELJES tévéző lakosság körében MINDEN MÁSODIK EMBER AZ RTL KLUB SOROZATÁT NÉZTE.

2018 novemberében a Barátok közt egyik epizódja 722 612 nézőre tett szert 16,3 százalékos közönségaránnyal, viszont a kereskedelmi célcsoportban már csak 234 868 nézőre zsugorodott a tábor. Ekkor még főműsoridőben játszották, de már itt is lehetett látni az óriási visszaesést.

Egy évvel később a csatorna levette főműsoridőről, és ezek után nem volt megállás, a sorozat nézettsége egyre inkább csökkent, aminek hatására tavaly novemberben bejelentették, hogy befejezik a sorozat gyártását. Az írók elkezdték elvarrni a szálakat, mindenki a befejezésen kezdett dolgozni.

ITT FELMERÜL A KÉRDÉS: HOGYAN LEHET EGY 23 ÉVE FUTÓ SOROZATOT LEZÁRNI?

Ez a kérdés mindenkit foglalkoztat, olyannyira, hogy nemrégiben beszámoltunk arról, hogy valaki a stáb részéről egy ismeretlen e-mail-címről több szerkesztőséghez is eljuttatta a sorozat befejező epizódjait. Ezért a produkció cselhez folyamodott, és hogy kivédjék a további esetleges szabotálási kísérleteket, több lehetséges befejezést is forgattak. Az, hogy végül melyik verzió kerül képernyőre,

csak a vágóasztalon derül ki. Ha már meg kell szűnnie, akkor olyan valaki szüntesse meg, aki szereti

– mondta az Indexnek Ondruss Ilona, a sorozat producere.

A forgatások befejeződtek, de a rajongók még nyár közepéig izgulhatnak a Berényi család sorsának alakulásáért.

(Borítókép: A Barátok közt utolsó forgatási napján Gyebnár Csekka és Tihanyi Tóth Csaba. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)

Rovatok