Index Vakbarát Hírportál

Papnak felcsapó szökött rab, korrupt orvosok és Miszter Alkohol

2021. május 10., hétfő 18:21

A Lux Közönséghéten lesznek online megtekinthetők az Európai Filmakadémia közönségdíjára jelölt filmek május 16-ig a Festival Scope oldalán megtalálható LuxVirtual Cinema jóvoltából.

A Lux Európai közönségdíj idei három jelölt filmje: Thomas Vinterberg dán alkotó Még egy kört mindenkinek című drámája, Alexander Nanau roman alkotó Kollektíva című dokumentumfilmje és Jan Komasa lengyel rendező Corpus Christi című filmdrámája. A filmekhez kötődően a Lux Facebook-oldalán május 17-én beszélgetést tartanak Thomas Vinterberg és Alexander Nanau rendezőkkel, valamint a Corpus Christi főszerepét alakító Bartosz Bielenia lengyel színésszel, a beszélgetés moderátora a Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője lesz.

Az európai közönség május 23-ig szavazhat a filmekről egytől ötig terjedő skálán osztályozva őket, ami az össz szavazat felét teszi majd ki. A maradék ötven százalékot az Európai Parlament tagjainak szavazatai adják. A győztest június 9-ei díjkiosztón hirdetik ki az EP plenáris ülésén. Az elismeréseket David-Maria Sassoli, az Európai Parlament elnöke adja át.
    

Rovatok