Index Vakbarát Hírportál

Gorbacsov is imádta Erdőhegyi Brigitta swingestjét

2021. június 5., szombat 09:32

Erdőhegyi Brigitta énekesnőt nyugodtan nevezhetjük a hazai swingzene királynőjének, ám ezúttal nem egy olyan daláról beszél az ország, amely lehetne akár a 26. James Bond-film főcímdala is. A Leave the Dark minden hangjegyében illeszedik a 007-es ügynök zenei zsáneréhez, Brigitta mégis azt mondja, hogy

a 25. James Bond-filmet (No Time to Die) támogató egyik világmárkával együttműködésben készült egy magyar, James Bond-hangulatú nemzetközi film. Exkluzív felkérést kaptam a produkció zenéjének elkészítésére és előadására.

Vagyis született egy zenei alap, rövid dalrészlet, amely annyira megtetszett az előadóknak és a közönségnek is, hogy Harmath Szabolcs megírta a teljes dalt, Brigitta pedig nem csupán elékelte, de Tordai István rendezővel klipet is forgatott a Leave the Dark című dalhoz.

Az Index olvasói figyelemmel követhették az alkotói folyamatot, hiszen nálunk debütált a klip werkfilmje, majd a héten a dal is.

Az Index arútluK podcastjében Erdőhegyi Brigitta beszél arról is,

Katt a lejátszógombra, és hallgassa meg az arútluK podcastot!

Az Index arútluK podcastjének vendégével ezúttal F. Tóth Benedek és Vig György, az Index kultúrarovatának két munkatársa beszélget. Hallgassa meg az arútluK podcast korábbi beszélgetéseit a Kossuth-díjról, a sorozatok világáról, a Trónok harca valóságosságáról vagy a pályakezdő színészek nehézségeiről; vagy arról, hogy Puskás Tamás szerint miért pótkávé az online színház, és hogy Grecsó Krisztián miért tért vissza a lírához, amelyet el sem hagyott. De azt is megtudhatja, milyen írók kerültek a magyar írókat összegyűjtő kötetbe.

Rovatok