Index Vakbarát Hírportál

Másfél hónap múlva Kaposváron zeneszóra ébred a város

2021. június 25., péntek 15:11

Augusztusban komoly buli lesz Kaposváron. Augusztus 13-án, pénteken Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetésével megnyílik a 12. Kaposfest, és augusztus 19-ig minden a klasszikus zenéről szól majd. Somogy megye székhelyére először látogat el Avi Avital, a világ legismertebb mandolinművésze, és először játszik Magyarországon Ksenija Sidorova világhírű harmonikaművész is.

Hornyák Balázs fesztiváligazgató szerint a minőségi zenei élmények feledtetik majd az elmúlt időszak nehézségeit, de idén kifejezetten arra törekednek, hogy segítsék azokat a magyar művészeket és a művészeti élet háttérmunkásait, akik az elmúlt másfél évben elestek a munkájuktól. 

A koncertkínálatról az esemény honlapján lehet tájékozódni, de az már biztos, hogy fellép Matvey Demin fuvolaművész, a Csajkovszkij Verseny fúvós kategóriájának győztese és Eldbjorg Hemsing norvég származású hegedűművész. Ott lesz Bogányi Gergely, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Zempléni Szabolcs, Fenyő László, Langer Ágnes, Ránki Fülöp, a Signum Quartet, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Kállai Vonósnégyes.

A fesztiválon fellépő művészek a rendezvény ideje alatt mesterkurzusokat tartanak fiatal és pályakezdő muzsikusoknak. A kamarazenei hangversenyeken pedig fellép Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikusok csellistája és Amihai Grosz, a Berlini Filharmonikus Zenekar szólóbrácsása.

Rovatok