Index Vakbarát Hírportál

Kulturális csemegével és ízkavalkáddal hagyományt teremt Ráckeve

2021. július 2., péntek 19:32

A Kárpát-medencei összetartozás szép üzenetét is küldik azzal a kulturális és gasztronómiai fesztivállal, amit nemzetiségi ételkülönlegességekkel, illetve neves pincészetek boraival ízesítve rendez meg Ráckeve önkormányzata július 9. és 11. között.

A szervezők közleménye szerint a „KeveFeszt 21” néven meghirdetett fesztiválon tizenhárom neves hazai borász kínálja borait (Villány, Szekszárd, Mohács, Sopron, Mátra), továbbá a látogatók megkóstolhatják a nemzetiségi konyhák különleges ételeit is.

Vereckei Zoltán polgármester az Indexnek elmondta: a látogatók olyan különleges gasztronómiai és kulturális csemegék közül választhatnak majd, amelyeket ritkán találhatnak meg egy helyen. Emellett a Magyarországon elismert mind a tizenhárom nemzetiség kultúrája, zenéi, táncai ismerhetőek meg. „Egy valódi ízkavalkádban lesz részük az idelátogatóknak” – tette hozzá a polgármester.

Lapunknak arról is beszélt, a fesztiválnak hagyományteremtő célja is van, egyszerre szeretnének reprezentatívan és egyedülállóan lehetőséget biztosítani a nemzetiségek számára, hogy meg tudják magukat mutatni mindenféle területen.

Történelmileg is példát mutatunk ezzel, a Kárpát-medencei összetartozás szép üzenetét közvetítjük, hogy az elmúlt évszázadokban folytatott vitáink ellenére mégiscsak összetartozunk, kultúráinknak közös gyökerei vannak, és ezen az úton menjünk tovább együtt

– fogalmazott Vereckei Zoltán.

A rendezvény Mága Zoltán és a Budapesti Gipsy Virtuózok koncertjével nyílik pénteken, de szombaton és vasárnap is több sztárfellépővel várják a látogatókat. A rendezvény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Rovatok