Index Vakbarát Hírportál

Egy volt KGB-ügynök könyve is bekerült a Szívünk rajta programba

2021. július 20., kedd 13:40

A Szívünk rajta program zsűrije idén egy olyan memóriafejlesztő könyvet is beválasztott a legjobbak közé, amit egy volt KGB-ügynök írt. Az eredetileg orosz nyelven készült könyv nemrég magyar fordításban is megjelent, segítségével – mondhatni –titkosszolgálati módszerekkel fejleszthetjük az emlékezőképességünket és figyelmünk irányítását.

Bár sokan azt gondolják, hogy egy titkosügynök legnagyobb fegyvere a különleges tolla, esernyője vagy pisztolya, a legnagyobb sikereket a memóriájával és a figyelem irányításával tudja elérni. Erről írt Denis Bukin, aki maga is a KGB tisztje volt.

Kémtanoda Vagy olyan okos, mint egy KGB-ügynök? című könyve győztesként került ki a Szívünk rajta program ajánlásai közül. A bekerülő műveket egy 12 főből álló szakmai zsűri válogatja  össze, ajánlásaikat pedig egy több mint 40 fős gyerekzsűri hagyja jóvá.

A Szívünk rajta egyfajta minőségi garancia. A program független minden kiadótóés szerzőtől, szakmai hátterét a Bookline és az UNICEF szolgáltatja

–  avatott be Vágási Emőke, a Cor Leonis Kiadó vezetője, hozzátéve, hogy a könyvet sok nyelven kiadták, nagy sikernek örvend még Kínában és Amerikában is.

A Kémtanoda segítségével olyan szintre emelhetjük a memóriánkat, mint egy hírszerzőügynök. Nemcsak kiskamaszoknak, hanem felnőtteknek is ugyanúgy ajánlom 

 mondta a könyvről Kádár Annamária pszichológus, aki szerint a könyv arra is választ ad, miért érdemes memorizálni a szorzótáblát és a verseket, illetve miért fontos a szövegértés és a történelemtanulás.

Rovatok