Index Vakbarát Hírportál

Rodolfóra emlékeznek a Várkert Bazárban

2021. július 31., szombat 12:50

Zene+Bűvölet címmel Rodolfo születésének 110. évfordulóját cirkuszi mutatványokkal és zenével ünneplik augusztus 8-án a budapesti Várkert Bazárban – adta hírül az MTI. A 110 éve született bűvészre, Gács Rezsőre emlékező est műsora a 19. és 20. század francia és orosz muzsikáira fókuszál.

A zenében megelevenednek majd boszorkányok, Goethe kétbalkezes bűvészinasa, álarcosok, állatok, valamint Saint-Saëns jól ismert hattyúján kívül azok a cirkuszi elefántok is, amelyeknek Sztravinszkij komponálta a híres polkáját.

A koncerten elhangzik Muszorgszkij Éj a kopár hegyen, Kovács Zoltán Pandea holdja, Dukas A bűvészinas és Sztravinszkij Cirkusz polka című műve, Hacsaturján Álarcosbál táncszvitje, valamint részletek Sosztakovics Aranykor balettszvitjéből, Milhaud Francia szvitjéből és A hattyú Saint-Saëns Az állatok farsangja című szerzeményéből.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara élén Farkas Róbert áll majd, a koncerten közreműködnek Vida Monika Ruth zongoraművész és a Nemzetközi Cirkuszművészeti Központ művészei.

Rovatok