Index Vakbarát Hírportál

Kossuth-díjasok is örülnek az idei Arany Medál-díjnak, amit egy kultúraimádó kamasz alapított

2021. szeptember 6., hétfő 13:44

Nyilvánossá vált az idei Arany Medál-díjazottak névsora. Öt nagyszerű művésznő és egy kiváló férfi színész veheti át szeptember 7-én kedden az elismerést a fővárosi Bethlen Téri Színházban.

A díjat Navarrai Mészáros Márton alapította kultúrafogyasztó kamasz korában. Az alapító 2008-óta kulturális újságíró, lap- és könyvszerkesztő lett, a díj pedig rangos elismeréssé nőtte ki magát.  A díj száz százalékosan a  közönség véleményét tükrözi:  évente egy hónapig tízezrek szavaznak a hat kategória jelöltjeire a világhálón, a fővárosi Bethlen Téri Színházban és a debreceni Apolló moziban.

Idén is pazar a díjazottak névsora:

A díjakat átadó művészek  is emlékezetessé teszik az eseményt, hiszen idén Bodrogi Gyula, Kossuth-díjas színművész, Gera Marina, Nemzetközi Emmy-díjas színművésznő, Földes Eszter színművész, Trokán Péter, Jászai Mari-díjas színművész, Gáspárfalvi Dorka színművész és Nagy Lea író-költő gratulál a nyerteseknek.

Az Arany Medál-díjat korábban olyan kiválóságok vették át, mint Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Bánsági Ildikó, Bálint András, Martinovics Dorina, Hámori Gabriella, Gálffi László, Básti Juli színművész, Szász János, Till Attila, Enyedi Ildikó filmrendezők, Nádas Péter, Háy János, Dragomán György szépírók.

Rovatok