Index Vakbarát Hírportál

A járvány miatt elmarad a könyvfesztivál

2021. szeptember 20., hétfő 21:01

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége a jelenleg növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt úgy határozott, hogy a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését elhalasztja.

A külföldi kiállítók részvétele nehézségekbe ütközik, már most is sokan nem vállalkoznak tömegrendezvényen való megjelenésre, utazásra. A zárt térben tervezett eseményeknél nem tudjuk betartatni a maximum 500 fős látogató létszámot, a csoportos, termekben zajló beszélgetések kivitelezése is korlátokba ütközik

– indokolták döntésüket a szervezők, akik szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni az egyre fokozódó egészségügyi kockázatot, ami tendenciáját tekintve novemberre erőteljesebb is lehet.

Bár az MKKE munkatársainak több mint féléves munkája fekszik a könyvfesztivál előkészítésében, ők is egyetértettek abban, hogy nem vállalható az egészségügyi következménye egy zárt térben zajló több napos rendezvénynek – hangsúlyozták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Rovatok