Index Vakbarát Hírportál

Elárulta a Netflix, melyik produkciói a legnépszerűbbek

2021. szeptember 29., szerda 13:27

A platform közzétette a saját gyártású tartalmainak nézettségi adatait. Spoiler: nem A nagy pénzrablás lett a legnézettebb sorozat, a filmek közül pedig egy horror nyert.

A Netflix messze az egyik legnépszerűbb streamingszolgáltató platform, melynek erőssége sokszor egyben a gyengesége is. Ez pedig nem más, mint a saját gyártású tartalmak. Ez a címke ugyanis nem egyenlő a minőséggel, mert a mennyiség láthatóan sokszor megy a Netflixnél az előbbi rovására.

Azonkívül, hogy a platform előszeretettel ajánlja megnézésre a napi legnézettebb filmeket és sorozatokat, a nézettségi adatokat szinte hét lakat alatt őrizték, így sosem lehetett pontosan tudni, hogy egy-egy alkotás mekkora számokat produkált.

Viszont most megtört a jég, Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója és tartalomért felelős vezetője hétfőn a Vox Media Los Angeles-i Code konferenciáján elárulta, hogy a platformon a legnézettebb sorozat A Bridgerton család, a legnézettebb film pedig a Sandra Bullock főszereplésével készült Madarak a dobozban című sci-fi/horror lett.

A rendezvényen Sarandos két listát is közzétett. Az egyiken a produkciók aszerint kerültek rangsorba, hogy mennyi felhasználó nézte az adott alkotást legalább két percig. A Netflix ezen mérése kifejezetten megmosolyogtató, hiszen két perc sok mindenre elég, de arra nem, hogy egy sorozatot vagy filmet nézettnek minősítsünk. Viszont a második közzétett lista már egy fokkal érdekesebb, ugyanis ott a megtekintett percek száma alakította ki a sorrendet. Mindkét listát a produkciók debütálásától számított 28 napig összegyűlt adatokból rakták össze.

Netflix top 10 legnézettebb sorozat

Netflix top 10 legnézettebb film

(Borítókép: A Nagy pénzrablás sorozat 5. évada. Fotó: Tamara Arranz / Netflix)

Rovatok