Index Vakbarát Hírportál

A dongalábú, a genetikai hulladék és a duci bulimiás vacsoravendégségbe érkezik

2021. október 27., szerda 19:54

Ha valakit sokkolt a fenti cím, gondolja át, mennyire sokkolhatta ez a vélemény az érintett kamaszokat, amikor tanárok, felnőttek, vagy a társaik bántották így őket! A Konyhanyelv eheti asztalához Rubint Réka, Réz András és Nyáry Luca hozott némi alapanyagot, de Lakatos Márk ezúttal már jó előre kifőzte a témát.

A Konyhanyelv legújabb adásában Lakatos Márk már a nyitányban megtolja a vérnyomást, mert az meg már milyen kérdés, ugye, hogy ha

nem vagyunk szépek, akkor is lehetünk-e jók?!

Persze, Márk csak provokál, mert – és most mindenki tegye a kezét a szívére – vajon akad-e olyan ember, aki azt mondja magáról, hogy nem vagyok szép és nem vagyok jó. Anno még a Bon Bon együttes is csak óvatosan kóstolgatta a témát, amikor azt énekelte, hogy

nem vagyok James,

és nem vagyok Bond,

nem vagyok túl nagy szám.

Igaz, a nótát már ők is azzal folytatták, hogy a jó szív bizony szexepil, s talán Márk is ezért hívott magához csupasz ív, akarom mondani csupa szív vendéget magához. Olyanokat, kiknek a szépséggel se bajuk, se gondjuk.

Márk – az önmagát kövér, lányos, állandóan csúfolt meleg kamaszként jellemző házigazda – ugyan érdekesen vezeti fel Nyáry Lucát, Rubint Rékát és Réz Andrást, de nekik ma már ezzel aligha van gondjuk. A szépség és jóság témakörben ugyanis lelkük kapuját olyan könnyedén nyitják meg, mint amilyen fényesen a Valhalla bejárata ragyogott Szőrnadrágos Ragnar előtt – a Vikingek sorozatban.

Az, hogy kit bántottak a dongalábú, a genetikai hulladék és a duci bulimiás jelzőkkel, hamar kiderül, a lényeg úgyis csak ezt követően érkezik. Mert bizony, az emberek a széphez alapvetően jó tulajdonságokat társítanak. De vajon a

A fitneszedző és üzletasszony Rubint Réka mindenestre gyönyörű, ragyogó nőnek látja a slammer és író Nyáry Lucát, kiben testet ölt az energia – az esztéta Réz Andrásról persze nem szól semmit, ám ebből nem szabad következtetéseket levonni. Különösen azért sem, mert az osztrigák tetemei fölött elhangzik a kockahas, kerek fenék is, valamint az is, hogy a mozgás valójában lelki drog.

S ha már osztriga: Márk gasztronómiai kínálatában ezúttal a nem feltétlenül szép ételeken van a hangsúly. Ám az osztriga és a polip csupa izgalom, a kérdés pedig adott: ami nem szép, az lehet-e még finom? (Spoiler nélkül leírható: naná!)

A szépség témakörétől a vendégek még a polip előtt elhajolnak az internetes világ kommentáradatának értelmetlensége felé. Terítékre kerül a megszégyenítés, a név nélküli gyalázkodás, valamint a látványkommunikáció hatása is: vajon lehet-e szép az, vagy jó, aki nem úgy néz ki, mint egy instasztár, celeb vagy influenszer. (Spoiler nélkül leírható: sőt)

Nagy vitákra ezúttal nem kell számítani, mint inkább annak megállapítására, hogy a szépség, a jóság és a gonoszság örök – ahogyan az is, amit minderről gondolunk. A műsor végén persze megint születik egy közös mese, amelyben a kiskacsa nem is olyan rút, csak éppen mesébe való – és leginkább Párizsba.

Minden szerda este új epizóddal jelentkezik a Konyhanyelv, benne provokatív, érvényes és pikáns témákkal. Az előző részben Gryllus Dorka, Palya Bea és Pál Marci durván finom kaját kapott Lakatos Márktól, miközben a családról beszélgettek. Tartson velünk jövő héten is a terített asztal mellett!

Rovatok