Index Vakbarát Hírportál

Akár folytatást is kaphat az Elkxrtuk

2021. november 4., csütörtök 20:44

Nem lehet kizárni, hogy akár még folytatást is kaphat az Elkxrtuk. A 2006-os őszi események egy részét és az utána kialakult politikai hangulatot feldolgozó filmről Kálomista Gábor, a film producere azt mondta: a 15 évvel ezelőtti október 23-i események, illetve az azt követő három év jó kiindulópontja lehetne egy esetleges folytatásnak.

A producer közölte: a következő napokban a film átlépi a százezres nézőszámot. A nézők közti népszerűségről Kálomista Gábor megjegyezte: vidéken erősen indult a film, de Budapesten is jó volt a kezdés, mostanra viszont már úgy tűnik, hogy a szokásos arányoktól eltérően vidéken egyre többen nézik meg a filmet.

Ez általában nem így szokott lenni, mivel máskor Budapesthez köthető a nézők zöme, ez az arány viszont mostanra fele-fele, hacsak nem tolódik el valamelyes a nézőszám a vidék javára – jegyezte meg.

Kálomista Gábor azt is elmondta, hogy sem ő, sem Helmeczy Dorottya, a film másik producere, sem a Megafilm Kft. nem kapott perről szóló megkeresést.

A producerrel interjút készítő Origo egy másik kérdésben megjegyzi, hogy korábban Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója ismert magára a filmben szereplő elemzőben, Endrében. Kálomista Gábor erre úgy reagált: 

Ha ő úgy gondolja, hogy bármilyen sérelem érte, akkor ajánlom neki, hogy indítson polgári  pert, vagy tegye a dolgát.

Az Elkxrtuk nemzetközi premierje november 9-én lesz Brüsszelben. Erről Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője számolt be a közösségi oldalán.

 A filmről készült kritikánk itt olvasható el.

Rovatok