Index Vakbarát Hírportál

Lady Gaga eggyé vált a férjgyilkos szerepével

2021. november 4., csütörtök 12:59

Lady Gaga komolyan veszi a filmszerepeket: az énekesnő a Vogue-nak beszélt arról, hogy A Gucci-ház című film forgatása alatt, kilenc hónapon át végig az általa alakított Patrizia Reggiani akcentusát használta, hogy egy pillanatra se zökkenjen ki a karakterből. Ridley Scott filmje igaz történet alapján készült, a divatház örököse, Maurizio Gucci és felesége, Patrizia Reggiani tragédiával végződő házasságát dolgozza fel.

Lady Gaga 2019-ben csatlakozott a projekthez, később pedig Adam Drivert jelentették be, akit Gucci szerepében láthatunk. A film majdnem húsz éve tervben volt, de a folyamatos rendező- és szereplőváltások miatt csak idén novemberben mutatják be.

A tizenkét Grammy-díjas Lady Gaga nem először állt kamerák elé. Először gyerekszínészként tűnt fel a Maffiózókban, 2018-ban Oscar-jelölést kapott a Csillag születikben nyújtott alakításáért, és az Amerikai Horror Storyban is feltűnt, amelyért Golden Globe-díjban részesült.

A Vogue-gal készült interjújában elmondta, hogy az alatt a három év alatt, amíg a szerepre készült, szinte folyamatosan Reggiani szerepében maradt. Mint fogalmazott, csak így tudta igazán megérteni, hogy Reggiani miért döntött úgy, hogy bérgyilkost fogad Gucci meggyilkolására.

Három éve kezdtem el dolgozni a filmen, és teljesen őszinte leszek: úgy éltem, mint ő (Reggiani). Az ő akcentusával beszéltem kilenc hónapig, és nem csak a kamerák előtt. Végig velem volt

– nyilatkozta az énekesnő.

A film november 25-én kerül a magyar mozikba, a nemzetközi premiert úgy időzítették, hogy még beleférjen a díjszezonba.

Rovatok