Index Vakbarát Hírportál

Összecsaptak a bűnmegelőzési líra mesterei

2021. december 29., szerda 20:36

Bűnmegelőzési verspályázat nyereményét vehette át egy kreatív pályázó a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályán – adta hírül a rendőrség.

Az áldozatvédelem területén, a biztonságot szem előtt tartva a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, decemberi ELBIR hírlevelében bűnmegelőzési játékra hívta a verseket kedvelő, vállalkozó kedvű olvasókat, amelynek célja volt, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét az „áldozattá válás megelőzésének fontosságára”, továbbá „erősítse a szubjektív biztonságérzetet”.

A verspályázaton részt vevők maximum 112 szóban fogalmazhatták meg a bűnmegelőzéssel kapcsolatos gondolataikat úgy, hogy a pályázati kiírásban megadott 12 szóból (biztonság, bűnmegelőzés, áldozat, védelem, 112, vásárlás, karácsony, bankkártya, mobiltelefon, rendőr(ség), bűncselekmény, segélyhívó) legalább 6 szabadon választott szót kellett a versbe foglalni.

A pályázatra – még Veszprém megyén túlról is – nagy számmal érkeztek pályaművek, amelyek alkotói között a gyermekektől az idősekig minden korosztály képviseltette magát. A kiemelkedően jól megírt versek nehéz helyzetbe hozták a Bűnmegelőzési Osztály zsűri tagjait, ezért az előzetesen meghirdetett három nyertesen kívül két különdíj átadásáról is döntöttek. Az ajándékcsomagokat Kovács Kristóf, Tóth Boglárka, Budai Zalán, Varjú Melinda és Zámbó Gergő kapta.

A biztonságot növelő áldozatvédelmi- és vagyonvédelmi eszközökből, kiadványokból álló ajándékcsomagot december 27-én Kovács Kristóf vette át.

A nyertes verseket a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ELBIR 2022. január havi kiadványában közzéteszi.

(Borítókép: Kovács Kristóf. Fotó: Police.hu)

Rovatok