Index Vakbarát Hírportál

Bakik, sztárok és egyéb kedves tavalyi emlékek

2022. január 1., szombat 09:54

Az Index kultúrarovata – név szerint Gáll Anna, Korcsmáros Felícia, Kozár Alexandra, Vig György és a csapat lelke és vezetője, F. Tóth Benedek – hangos számadása arról, mi is történt az eltelt esztendőben.

Szandi (Alexandra) egy nemzetközi leleplezésével kezdi az emlékezést. Elmeséli, miként kényszerített egy londoni fogadóirodát a nyilvánosság erejével arra, hogy a következő irodalmi Nobel-díjasokra vonatkozó fogadásoknál halott szerzőre ne vegyenek fel tétet a művelt szerencsejátékosoktól.

Benedek kedvenc olvasói levelei közül idéz, és – szilveszter lévén – nem fütyüljük ki a kritikus levélíró által használt jelzőket sem.

Anna szerelmes levelet is kapott, de ő azokat a leveleket szereti, amelyekből cikket írhat. Így talált rá a világ legmenőbb sorozata, a Squid Game (Nyerd meg az életed) magyar zenészeire.

Lici (Felícia) kedvenc interjúalanyáról mesél, akiért azóta is rajong, és bevallja, hogy ha túl sokat glettel, még ő is hibázhat.

Vig György szép emlékei közé tartozik egy váratlan hívás Spiró Györgytől, aki kedvesen közölte, hogy mégse tud interjút adni. Így is megtisztelő volt, hogy beszélgettek egy jót vasárnap reggel.

Sok más egyéb mellett szó esett még arról,

Köszönjük eddigi figyelmüket, reméljük, idén is követnek minket. boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak és az Arútluk podcast hallgatóinak!

Korábbi adásainkban meghallgathatták, mikor kezdett el komolyan énekelni Szemenyei János, mire fókuszál a jelenleg forgatott, Blokád című film, mélyrepülésben van-e az X-Faktor, hogyan lehet közpénz nélkül sikeres filmet forgatni, Bányai Kelemen Barna elmondja, milyen is Csernus doki, kollégáink a pályakezdő színészek nehézségeiről beszélgetnek, de hallhat arról, hogy Puskás Tamás szerint miért pótkávé az online színház, hogy Grecsó Krisztián miért tért vissza a lírához, amelyet sosem hagyott el, és azt is megtudhatja, milyen írók kerültek a magyar írókat összegyűjtő kötetbe, és hogy a zeneiparban túl magas az áfateher. Takács Katalin mindig mosolyog, Nagy-Kálózy Eszter is visel néha páncélt, Mécs Mónika producer pedig ilyennek látta Enyedi Ildikó legújabb filmjét.

(Borítókép: Crispin la valiente / Getty Images)

Rovatok