Index Vakbarát Hírportál

Johnny Depp NFT-ben árulja műveit

2022. január 29., szombat 19:17

Never Fear Truth, azaz soha ne félj az igazságtól gyűjtőnéven a színész NFT, azaz non-fungible token (magyarul nem behelyettesíthető érmék) formájában bocsátja áruba festményeit.

A Never Fear Truth, azaz magyarul a Soha ne félj az igazságtól című kollekció, remek marketingfogáskén rövidítve már eleve az NFT nevet viseli. A kicsinosított és digitalizált képek Depp barátainak és hőseinek portréit tartalmazza, köztük Marlon Brando, Elizabeth Taylor, Hunter S. Thompson, Heath Ledger, Lily-Rose Depp, Tim Burton, Depp néhai kutyája, Mooh, maga a színész és egy fia által kitalált, Bunnyman nevű kitalált karakter ábráiból.

Az NFT egy egyedi, ellenőrizhető digitális eszköz, amelyet a blokklánc-technológia segítségével vásárolnak és adnak el, és amelynek a valóságban nincs kézzelfogható formája. Ahogy egy bankjegy behelyettesíthető egy azonos címletű másikkal, úgy az NFT nem helyettesíthető, korlátozott számban létezik, illetve névre szól, erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Depp az eladásokból származó bevétel 25 százalékát jótékonysági szervezeteknek adományozza, többek között olyan intézményeknek, amiket a színész már alapból támogat, vagy amelyek közel állnak a műalkotásban szereplő témákhoz. Ezek közé tartozik a Los Angeles-i Gyermekkórház, a Great Ormond Street-i Gyermekkórház, az Elizabeth Taylor Aids Alapítvány, a NAACP Jogvédelmi és Oktatási Alap, a Perth Gyermekkórház és a Gonzo Trust.

Minderről Depp egy videóban számolt be bővebben:

Azok, akik a kollekcióból NFT-t vásárolnak, hozzáférést kapnak Depp közösségéhez a Discordon.

A színésznek az elmúlt években bőven akadt ideje kreatív energiáit a festészetbe fordítani, ugyanis botrányoktól hangos válása miatt filmes körökben parkolópályára került. Ám most úgy tűnik mégis van rá esély, hogy a színész visszavarázsolja magát a képernyőkre, ugyanis nemrég derült ki, hogy szerepet kapott egy nemsokára forgó francia filmben.

Rovatok