Index Vakbarát Hírportál

Volt olyan hallgató, aki a lakásában rendezte meg a vizsgaelőadását

2022. február 12., szombat 20:17

mintegy 40-50 főt lazán összehozó formáció, a Narratíva Kollektíva már 2019 óta létezik, két ifjú, de már számos sikeres kőszínházi-művészszínházi előadást is jegyző rendező, Kovács D. Dániel és Hegymegi Máté alapította. Az igazán különleges, kortárs világunkra is reflektáló független formáció alapvetően a Jurányi Házban játszik, de zsákfalvakba is utazik színházat népszerűsíteni. Legutóbb Csehov klasszikusát, a Meggyeskertet mutatták be némileg mára szabott történetbe ágyazva Demerung címmel.

Az ifjú rendező Bagossy Lászlóval közösen a Színművészetin rendezőosztályt is vitt, melynek tagjai az intézmény megszűntekor, illetve átalakulásakor mind a Freeszfe-n folytatták tanulmányaikat, a közeljövőben pedig a Salzburgi Mozarteumban diplomáznak. Ha majd oda jutnak, hogy a színházak Covid miatt bennragadt premierjei után végre vizsgarendezési lehetőséghez jutnak. 

Kovács D. Dániel rendező, társulatalapító az arútluK podcastban elmondja:

A Demerung szereplői: Kurta Niké, Ladányi Júlia, Pető Kata, Terhes Sándor, Kárpáti Pál, Egger Géza, Domokos Zsolt, Barna Lilla, Viktor Balázs és Hajduk Károly.

Korábbi adásainkban meghallgathatták, milyen jövő vár a Magyar Zene Házáramikor kezdett el komolyan énekelni Szemenyei János, mire fókuszál a jelenleg forgatott, Blokád című film, mélyrepülésben van-e az X-Faktor, hogyan lehet közpénz nélkül sikeres filmet forgatni, Bányai Kelemen Barna elmondja, milyen is Csernus doki, kollégáink a pályakezdő színészek nehézségeiről beszélgetnek, de hallhat arról, hogy Puskás Tamás szerint miért pótkávé az online színház, hogy Grecsó Krisztián miért tért vissza a lírához, amelyet sosem hagyott el, és azt is megtudhatja, milyen írók kerültek a magyar írókat összegyűjtő kötetbe, és hogy a zeneiparban túl magas az áfateher. Takács Katalin mindig mosolyog, Nagy-Kálózy Eszter is visel néha páncélt, Mécs Mónika producer pedig ilyennek látta Enyedi Ildikó legújabb filmjét.

(Borítókép: Kovács D. Dániel. Fotó:  Nagy Tamás / Index)

Rovatok