Index Vakbarát Hírportál

Ezen a sörfesztiválon korlátlan lesz a kóstolás

2022. február 12., szombat 08:56

Hazai sörfőzdék és kézműves sörmanufaktúrák, valamint több tucat nemzetközi sörmárka várja az érdeklődőket február 18-19-én a VI. Indoor Sörfesztiválon.

A korlátlan sörkóstolás mellett whiskey, pálinka, bor, a gourmet vendégeket pedig kontinenseken átívelő sörvacsora is várja az egyetlen hazai téli sörfiesztán.

A sörforradalom hatásaként számtalan sörfőzde számtalan sörtípusból készít számtalanféle kreatív főzetet, amelyeket végigkóstolni szinte lehetetlen, ha nem az Indoor Sörfesztiválról lenne szó

– vallják a szervezők.

A sörfesztivál jellegzetessége – azon túl, hogy nem kell a nyárra várni –, hogy az ország legnagyobb bálterme adja hozzá a díszletet az InterContinentalban. Miután megváltottuk a belépőt, korlátlanul végigkóstolhatjuk a sörkínálatot, a több mint 150-féle csapolt sört, hazai és nemzetközi márkákat. Emellett az „Ez is Maláta” whiskeykóstoló keretében skót, japán, ír, amerikai és kanadai italokat próbálhatunk ki, és jelen lesz néhány pálinkafőzde is.

A sörgasztronómiai kalandtúrán idén egy kontinenseken átívelő sörvacsora kerül terítékre. Lévai Ádám, az InterContinental konyhafőnöke és Yahya Kadaro, az ARZ Libanoni Étterem executive séfje közösen készíti el a gourmet fogásokat, amelyek harmonizálnak a hozzájuk kínált sörökkel. 

Lesz többek között sörben érlelt norvég lazac, sörös-mustáros kacsarilette, konfitált malaccsászár, füstölt padlizsán és fűszeres bejrúti csirkecomb is.

A fesztivál kulturális előadásokkal is készül. Jelen lesznek a nagy történetmesélők, így Katona Csaba, a Történettudományi Intézet tudományos munkatársa, sörtörténész, Martin Imre vendéglős, a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház tulajdonosa, valamint Kóczián László, az Indoor Sörfesztivál főszervezője. Lesz továbbá belga sör mesterkurzus, ahol a legnagyobb márkák kerülnek a pohárba, és egy kis Oktoberfestet is idevarázsolnak a szervezők bajor sörökkel, sörpadokkal, kockás terítővel és girlandokkal.

Rovatok