Index Vakbarát Hírportál

Világsztárok jönnek a Müpába

2022. február 28., hétfő 17:13

A Müpa világsztárokat hívott a Régizene Fesztiválra, Baráth Emőke is fellép.

A Művészetek Palotája március 2. és 22. között immár hetedszer rendezi meg a Régizene Fesztivált a reneszánsz, a barokk és a bécsi klasszika előadóművészeivel, az idén olyan világsztárokkal, akik Európa és a nagyvilág legjobb koncerttermeit töltik meg. 

A világhírű szoprán, az évad művésze, Baráth Emőke Händel-áriákat énekel ugyanazon az esten, amelyen Philippe Jaroussky francia kontratenor az Ensemble Artaserse karmestereként vesz részt. Rolando Villazón, a Franciaországban élő mexikói operatenor a L'Arpeggiata szólistájaként látogat a Müpába. 

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar partnereiként világhírű énekesek lépnek fel, köztük Anaïs Constans és Edgaras Montvidas, A reneszánsz Katalóniában című esten pedig a hallgatók a katalán reneszánsz számunkra ismeretlen világát is felfedezhetik a barcelonai Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana énekesei és hangszeresei jóvoltából.

A Metropolitan mezzoszoprán sztárja, Joyce DiDonato, ahogy korábban, ezúttal is tematikus esttel rukkol ki: Éden című műsorában a természet fenségét idézi meg Cavalli, Händel, Purcell, Gluck, Wagner és Mahler műveivel.

Rovatok