Index Vakbarát Hírportál

Horthy, Csontváry és Jókai kézirataira is lehet licitálni

2022. április 22., péntek 08:32

Arany János, Berzsenyi Dániel, Fekete István, József Attila, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Madách Imre, Márai Sándor, Mészöly Miklós, Mikszáth Kálmán, Molnár Ferenc, Móra Ferenc, Móricz Zsigmond, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós és Szerb Antal első kiadású, valamint dedikált köteteire licitálhat a nagyközönség április 28-án, a Múzeum Antikvárium negyvenedik árverésén.

A négyszázötvennél is több tételt számláló, sokrétű és különleges anyagot a szervezők az antikváriák szinte minden területét átfogó kínálatából válogatták össze, de a kollekció emellett magában foglal egy közel ötventételes avantgárd gyűjteményt is.

A Múzeum Antikvárium árverésén a magyar irodalom kiválóságainak száznál is több első kiadású, vagy egy-egy neves írónk által a pályatársainak dedikált kötetére licitálhatnak az érdeklődők április 28-án a Kossuth Klubban vagy az Axioart oldalán. 

A szerencsésebbek hazavihetik Széchenyi István első kiadású köteteit is, sőt 1848-as, illetve reformkori, vadászati, borászati relikviákkal, szakkönyvekkel gazdagodhatnak.

A szépirodalmi ritkaságokon kívül az antikvárium tavaszi árverésén kalapács alá kerül számos kézirat is – többek között Arany Jánosé, Benczúr Gyuláé, Csontváry Kosztka Tivadaré, Eötvös Józsefé, Feszty Árpádé, Herman Ottóé, Horthy Miklósé, Jókai Móré, Lechner Ödöné, Móra Ferencé és Weöres Sándoré.

A közel ötventételes avantgárd gyűjtemény iránt érdeklődők az árverésen licitálhatnak Kassák Lajos portréjára, valamint a magyar avantgárd mozgalom meghatározó alakjának több dedikált, illetve első kiadású kötetére is.

Rovatok