Index Vakbarát Hírportál

Forog a Cicaverzum, az abszurd macskás film

2022. május 27., péntek 12:13

Szeleczki Rozália rendező első nagyjátékfilmje, a Cicaverzum már második hete forog Budapesten. Az abszurd szerelmi háromszög történetének főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, Patkós Márton hangján szólal meg a Macska, mellékszerepekben pedig Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert és Kiss Tibi láthatók.

A Cicaverzum egy harmincéves lányról, Fániról szól, aki a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, ám egy napon elkezd neki udvarolni egy fekete macska. Fáni sikeres építész, de szíve mélyén megmaradt kislánynak, így bedől a macsó Macskának, annak ellenére, hogy a kandúr hangját csakis ő hallja. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a narcisztikus Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De mit szól ehhez Mihály, a macska sármos gazdája?

A film valódi tétje, hogy a főszereplő Fáni rájön-e, elakadt a múltban, és emiatt menekül álomvilágba.

Szeleczki Rozália rendező kiemelte:

A Cicaverzum egy olyan világban játszódik, ahol a furcsa a normális, ezáltal szerintem különös módon nagyon hasonlít a valóságra. Azért fontos nekem ez a film, mert ebben a mesei, abszurd világban a drámai élethelyzeteket is lehetséges humorral, könnyedséggel ábrázolni. Bízom benne, hogy az alkotótársakkal közösen egy olyan világot teremtünk, ahova jó egy kicsit elutazni. A Rozgonyiné című rövidfilmem óta tervezem, hogy Törőcsik Franciskával újra együtt dolgozzunk, Fáni karakterét a kezdetektől fogva vele képzeltem el.

(Borítókép: Glódi Balázs / Lupa Pictures)

Rovatok