Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a Hangpróba, jönnek a magyar könnyűzene új csillagai

2022. május 27., péntek 14:35

Új évaddal jelentkezik a Hangpróba sorozat május 26-án, csütörtökön. 18:00-tól indul az ötödik széria az egy5egy zenekarral a Beat Rádió műsorán.

Az epizódok podcast és videó formájában is elérhetők lesznek a Beat YouTube-csatornáján. A Hangfoglaló által támogatott podcastsorozat vezetője, Rédl Ádám segítségével a Beat hallgatói megismerkedhetnek az új magyar előadókkal és dalaikkal, illetve naprakész információhoz juthatnak a hazai könnyűzenei életben jelen lévő feltörekvő tehetségekről.

Ádám minden alkalommal az előadó/zenekar természetes közegében forgatja az adást, legyen az próbaterem, stúdió vagy koncerthelyszín. Ez nemcsak azt teszi lehetővé, hogy megtudjuk, min dolgoznak a friss formációk és előadók, de rögtönzött zenés meglepetéssel is készülhetnek a hallgatók számára.

Rédl Ádám már több száz zenésszel találkozott a négy év alatt. Ami most különösen izgalmas, hogy ebben az évadban elérkezik a Hangpróba századik epizódja a századik előadóval, a koncepció mégsem változik.

„Gondolkodtam, hogy mi lenne, ha a zenészek jönnének a Beat stúdiójába, itt zenélnénk és alkotnánk együtt, de mindenki azt mondta, hogy ne variáljak, és végül én is erre jutottam. Pont azt az ízét vennénk el, ha változtatnánk rajta, ami arról szól, hogy elmegyek helyszínről helyszínre, és betekintést nyerünk a kulisszák mögé” – mesélte Ádám.

„Az a célom, hogy ezek a zenészek minél magasabbra jussanak. Minél nagyobb színpadon látom őket viszont, annál boldogabb vagyok. Ugyanígy ott voltam a Carson Coma indulásánál, csináltam Platon Karataev-interjút a kezdetekben, és a Kontraszttal is. Tehát nekem az az öröm, ha előbb vagy utóbb nagyszínpadokra jutnak a zenekarok. Érdekes visszahallgatni, honnan is indultak.”

Az ötödik évad első adása május 26-án, csütörtökön debütál a Beat Rádió műsorán 18:00-tól az egy5egy zenekarral.

Rovatok