Index Vakbarát Hírportál

Misztikus magyar film érkezik az HBO-ra, itt az előzetes

2022. június 7., kedd 10:59

Érkezik az első magyar nagyjátékfilm, ami exkluzívan az HBO Max platformján mutatkozik be június 25-én. Ez a Karantén Zóna, ami egy misztikus szkeccsfilm, epizódjaiban fiatal, elsőfilmes színészekkel és ismert arcokkal.

Végre eljött az az idő, amikor filmekben foglalkozhatunk a karantén sajátosságaival. A legizgalmasabb, hogy a Karantén Zóna című szkeccsfilm pontosan a pandémia azon időszakában forgott, amikor hívatlan vendégként zuhant ránk a bezártság, még nem tudtuk, meddig marad velünk, milyen szinten befolyásolja az életünket, és leginkább az volt ismeretlen, hogy belőlünk mit vált ki. Hát Zsótér Indi Dánielből például egy nagyjátékfilmet csalogatott a felszínre, aminek premierje az HBO Max felületén lesz június 25-én, a platformnak pedig ez lesz az első magyar nagyjátékfilmes bemutatkozása.

A Karantén Zóna öt, a bezártság pszichológiai hatásait bemutató történetet dolgoz fel.

A Karantén Zónát az Alkonyzóna (The Twilight Zone) amerikai sci-fi/fantasy sorozat, a Black Mirror disztópikus világa és a 2020-as karanténhelyzet inspirálta. A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. A szkeccsfilm arra az új és kényszerű állapotra reflektál, amit az egyedüllét vagy pont a másokkal való összezártság nehezít meg igazán. Az alkotókat az foglalkoztatja, hogy ez az új élethelyzet milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, a testre és pszichére.

A Karantén Zónába vezető úton a Narrátor (Muchichka László) fogja a nézők kezét, és vezeti őket az önismeret sötét és rejtelmes útvesztőjében.

A filmet Vida Orsolya és Zsótér Indi Dániel írta a 2020-as pandémia elején, majd Dimeth Balázs vezető operatőrrel kiegészülve, egy sikeres közösségi finanszírozási kampány után 2020 szeptemberétől kezdték el forgatni.

A film június 25-én, szombaton debütál az HBO Maxon és az HBO csatornán is.

(Borítókép: HBO Max)

Rovatok