Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Rátonyi Róbert özvegye

2022. június 19., vasárnap 19:17

Június 18-án, szombat este 94 éves korában meghalt Rátonyi Róbert özvegye, Németh Margit. A gyászhírt Oberfrank Pál jelentette be a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon – írja a Blikk.

Ötödik alkalommal tartották meg hétvégén a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amelynek a Sissi, a magyar királyné című Huszka-operettje után Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója jelent meg a színpadon. Az ünneplést szomorú hírrel szakította félbe: meghalt Németh Margit, a rendezvény névadójának özvegye.

Az operett ugyan a vidámság, a boldogság műfaja, de itt jelentjük be, hogy fesztiválunk névadójának az özvegye, Németh Margit most este, 95 éves korában csendesen és nyugodtan távozott közölünk. Milyen furcsa az élet, hogy éppen most, amikor ezzel a rendezvénnyel ünnepeljük a férjét és a műfajt, de ne legyünk szomorúak. Isten vigyázzon rá. Lánya, Hajnalka és fia, Robi gyászolják

– idézi a lap Oberfrank Pált. 

Rátonyi Róbert és Németh Margit színész lánya, Hajnalka a közösségi oldalán csak ennyit írt:

Ma este 19.32-kor elment Anyu... mérhetetlen fájdalom... pihenj békében, TE DRÁGA.

A Femina egy évvel ezelőtt írt cikkében – amikor Németh Margit 94 esztendős lett – felidézi, hogy Rátonyi Róbert kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, konferanszié, színházi rendező, író, publicista, érdemes és kiváló művész, a kabarék és az operettek ünnepelt sztárja karizmatikus férfi volt. Gyönyörű színésznők és hölgy rajongók vették körül, ám az ő szívét Németh Margit rabolta el, és miután megismerkedtek, ő lett élete szerelme és a gyermekei édesanyja. 

A fiatal hölgy nem csupán a szépségével nyűgözte le, a különleges, művelt, több nyelvet beszélő nő a szellemi és a lelki társa is volt. Két gyermekük született, 1953 decemberében ifj. Rátonyi Róbert, aki később zongoraművész lett, majd két évvel később Rátonyi Hajni, aki apja nyomdokaiba lépett, és színművész lett.

(Borítókép: Rátonyi Róbert a Fővárosi Operettszínházban a My Fair Lady című musical előadásán. Fotó: Keleti Éva / MTI)

Rovatok