Index Vakbarát Hírportál

Megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia

2022. június 23., csütörtök 21:51

Miranda Liu hegedűművész alapításában megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia, amely mesterkurzusokat tart, és ösztöndíjakkal segíti a hátrányos helyzetű tanulókat.

A 2022-ben megalakult New Millennium Nemzetközi Akadémia (NMIA), amelynek alapja a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, mesterkurzusaival minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív zenészeknek – közölte az akadémia.

Az akadémia partnerei a magyarországi Cadenza Művészeti Ügynökség, a spanyolországi Asociación Cultural Musical Sociedad Filarmónica de Vilagarcía, a bulgáriai Polifonia, valamint az ausztriai Anna Rothschild Ensemble Verein.

Minden szervezet fogadja a New Millennium Nemzetközi Akadémia mesterkurzusait és műhelyeit az adott partnerországban a következő két év alatt. Budapesten már 2022. augusztus 25. és 30. között sor kerül a mesterkurzusokra, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivállal párhuzamosan.

Európai hírű zenészektől tanulhatnak a jelentkezők

Budapest mellett Bécsben, Nikolovóban és Vilagarcia de Arousában lesznek ötnapos mesterkurzusok nemzetközi hírű európai zenészekkel – közölte Miranda Liu hegedűművésznő, az Akadémia alapító-művészeti vezetője, aki hozzátette: a személyes mesterkurzusokat év közben is folytathatják a résztvevők online formában.

Az Akadémia oktatói, előadói nemzetközileg elismert művészek, szakemberek, menedzserek, akik vezető pozíciót töltenek be európai intézményeknél, együtteseknél, illetve nemzetközi zenei versenyek győztesei.

A New Millennium Nemzetközi Akadémiára bármilyen korú, nemű, származású vagy társadalmi-gazdasági helyzetű zenész jelentkezését várják július 15-ig. 

(MTI)

Rovatok